Kviberg Is- & Sporthall - En ny multiarena i trä

25 augusti 2023

Vid det tidigare militära övningsfältet i Kviberg står nu den nya is- och sporthallen färdig. Här har ett nytt område för sport och idrott vuxit fram, med en ny Is- & Sporthall med bokningsbara tider för föreningslivet och skolor i Göteborg.

Målet att bygga i trä gav tidigt byggnaden sin arkitektoniska form såväl som sin materialitet. Under de totalt 160 meter långa limträbågarna förenas en hållbar träbyggnad med en funktionell konstruktionslösning som uppnår önskvärda rumshöjder och friyta utan pelare. En båge spänner över sporthallen, en andra över ishallen och en uppåtvänd båge över café och foajé i mitten. En fin vågform som präglar både exteriör och interiör!

Sporthallen rymmer en fullstor handbollsplan med läktare på tre sidor och plats för 1500 personer. Vid kulturevenemang kan sporthallen rymma upp till 2500 åskådare. Även ishallen har läktare i trä med plats för åskådare.

Läs mer om projektet på vår hemsida: https://wahlstrom-steijner.se/projekt/kultur-offentliga-byggnader/kviberg-sport-och-ishall

© Wahlström & Steijner Arkitekter AB. All rights reserved. Webbplats av Joomlaproffs.se